Engin Doğru Belediye Başkan Aday Adayı, Gazeteciler Günü Kutlaması

CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Engin Doğru, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Esenyurt bölgesinde çalışan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Bu haber 2024-01-18 09:19:42 eklenmiş ve 225 kez görüntülenmiştir.

Engin Doğru gazetecilerle buluşmasında yaptığı konuşmada Ocak ayı itibariyle 57 gazetecinin tutuklu olduğuna, 280 gazetecinin de yargılandığına vurgu yaptı. Engin Doğru “Gazetecilerin özgür olmadığı yerde bayram olmaz!” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kupa Kafe’de düzenlenen buluşmaya, bölgede görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Buluşmada gazeteciliğin ve gazetecilerin önemine vurgu yapan CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Engin Doğru, “İçinde bulunduğunuz zorlu çalışma koşullarını çok iyi biliyorum, gözlemliyorum. Tüm baskı ve sansür girişimlerine karşın kamuoyunun haber alma hakkından ödün vermiyor, yılmadan gerçeğin ve doğru haberin peşinde koşuyorsunuz. Hepinize minnettarız, teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu serbest gazeteciler tutuklu” **

 

Engin Doğru gazetecilerle buluşmasında Fatih’te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un 27 bin 300 lira karşılığında serbest kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu ülkede gazeteciler sadece haber yaptıkları için cezaevlerinde yatarken bir insanın ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu, 27 bin 300 lira karşılığında serbest kalabiliyor”

 

Konuşmasında basının özgür olması gerektiğine vurgu yapan Engin Doğru “Gazetecilerin özgür olmadığı bir yerde bayram olmaz, kutlama olmaz! Maruz kaldığınız adaletsizliklerin son bulmasını diliyor, mesleğinizi özgürce icra edebildiğiniz günlerin en kısa zamanda bu ülkeye hakim olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Gazetecilerin sorularıyla devam eden buluşma toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

ETİKETLER : gazeteciler günü esenyurt engin doğru
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SEÇİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para