YAŞANABİLİR KENT İÇİN ÇABA İÇERİSİNDEYİZ

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu Esenyurt’da yapıldı. Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya Türkiye Kent Konseyi Başkanı oldu
Bu haber 2024-01-22 16:43:00 eklenmiş ve 351 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 30. Dönem Başkanlığını devralan, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, “Bir bütünün parçası olarak, yaşanabilir bir kent için çaba içerisindeyiz” dedi.

 

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 30. Dönem Genel Kurulu Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşti. Esenyurt Kent Konseyinin ev sahipliğinde gerçekleşen Genel Kurulda Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat'tan görevi devralarak Türkiye Kent Konseyleri Platformu 30. Dönem Başkanı seçildi.

Türkiye genelinden 40 Kent Konseyi Başkanı ve genel sekreterleri katıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Milletvekilleri, meslek odaları, baro temsilcileri, yöre dernekleri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, belediye başkan adayları ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

 

Ritmik Cimnastik Spor kulübü sporcuları Beste Kaya, Gözde Naz Daşdemir ve Ela Altay'ın cimnastik gösterisiyle başlayan etkinlik, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 29. Dönem Başkanı, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Av. Serdar Polat'ın dönemine ait faaliyetlerin sunumu yapıldı.

 

“ESENYURT'UN 25 YIL ÖNCE 450 BİN NÜFUSA GÖRE PLANLANDI”

Devir teslim törenin ardından Türkiye Kent Konseyleri Platformu 30. Dönem Başkanı seçilen Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya," Göreve başladığımız iki yıldan bu yana yaşanılabilir bir kent için, bir bütünün parçası olarak kentin hak ve hukukunun korunması ve hemşehricilik bilincini geliştirme çabası içerisindeyiz" dedi.

Belde statüsüne 32 yıl önce kavuşan Esenyurt'un 25 yıl önceki yönetim tarafından 450 bin nüfusa göre şehir planı yapıldığını hatırlatan Kaya, "2008 yılında ilk kademe belde Belediyelerine ilişkin yapılan düzenlemenin ardından ilçe olan Esenyurt’un şehir planı defalarca değiştirilerek bugünkü kent sorunlarına oluşmuştur.  Tercih edilen bu plansız ve hızlı yapılaşma, aynı yoğunlukta hızlı ve düzensiz göçü de tetiklemiştir. Böylece bu kontrolsüz nüfus hareketleriyle Esenyurt, hem iç hem de ülke dışındaki göçle Türkiye'nin en büyük ilçesi haline gelmiştir. Orantısız nüfus artışı ile birlikte beslenme, barınma, eğitim, sağlık, çevre, altyapı, ulaşım, işsizlik, bağımlı madde kullanımı, kadına yönelik şiddet, konut mağdurları ve güvenlik gibi bir çok konuda kent hayatını olumsuz yönde etkilediği görülmektedir.

Nüfusu 1 milyonun üzerinde olan Esenyurtta, 43 Mahalle, 141 Cadde ve 2722 Sokak bulunduğunu ifade eden Kaya, "81 ilden göç almış ve 101 milletin yaşadığı ilçemizde küçük, orta ve büyük ölçekli olmak üzere, yaklaşık olarak 2.500 işletme bulunmaktadır. Günlük insan ve araç sirkülasyonu 1 milyonun üzerindedir. Günlük popülasyon 1 bir milyon olan ilçede, kamusal yaşam alanlarının yetersizliğinden dolayı bir takım sorunların yaşanması kaçınılmazdır. Çok boyutlu bu sosyal sorunların çözümü, kuşkusuz sadece yerel yönetime terk edilemez. Başta merkezi ve yerel yönetimin işbirliği ve tüm sivil bileşenlerin ortak aklı ve dayanışmasıyla ancak çözülebilir" dedi.

 

BOZKURT KAYA'YI TEBRİK EDİYORUM

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı konuşmada “Kent konseyleri ve kent konseylerini oluşturan bileşenler olumsuzluklar ve planlamalar konusunda sesini çıkarmazlarsa, bilgilerini, birikimlerini aktarmazlarsa doğal olarak sıkıntılı kentleşme olur. Rantın engellenmesi, kentin çıkarlarının kişi ve parti çıkarların önünde olması için kentin bileşenlerinin ses çıkarması lazım. O yüzden Kent konseyleri çok önemli. Kent konseyleri o kentin ortak aklı olmak zorundadır" dedi. Belediye Başkanı Bozkurt Bozkurt ayrıca Kaya'nın Türkiye Kent Konseyleri Platformu 30. Dönem Başkanı seçilmesinden dolayı mutluluğunu paylaştı.

GENEL KURUL 2 GÜN SÜRDÜ

İki gün süren Türkiye Kent Konseyleri Platformu 30. Dönem Genel Kurulu, Göç ve Göçmenlik çalıştayı gerçekti. Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Danış ve TMMOB Şehir Plancıları Odası önceki dönem İstanbul Şube Başkanı Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu'nun sunumuyla devam eden program, sonuç bildirisin ile sonlandı.

Türkiye genelinden 40 Kent Konseyi Başkanı ve genel sekreterlerinin katıldığı 2 gün süren program sonrası katılımcılar Esenyurt’da Çikolata Müzesini ve Botanik parkı gezme imkanıda buldular.

ETİKETLER : Türkiye Kent Konseyleri Platformu Esenyurt Mehmet Hanifi Kaya
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DERNEK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para