GÜMBÜR GÜMBÜR SAHAYA İNDİK, BİRİLERİNİ KORKU SARDI

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.
Bu haber 2024-03-16 15:35:41 eklenmiş ve 227 kez görüntülenmiştir.

Kısa süre önce İYİ Parti’den belediye başkan adaylığını açıklayan tecrübeli siyasetçi Muharrem Yıldız, ilçede yaptığı seçim çalışmaları ve propagandalar ile dikkat çekti.
Düzenlenen iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu, İl ve ilçe yöneticileri, STK temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 

‘’ESENYURTLULAR İKİ TERCİH ARASINDA SIKIŞTIRILMIŞ’’

 

İftar öncesi açılış konuşması yapan ev sahibi Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız;

‘’ Esenyurtlulara iki tercihli seçime gitme yönünde bir zorlama yapmışlardı. Ve Esenyurtlular iki tercih arasında sıkıştırılmıştı. Sayın genel başkanımız, Türkiye'de hür ve müstakil seçimlere gireceğiz demişti. Bu duruşla birlikte Esenyurt ‘ta buna uyarak birebir özdeşleşmişti. Çünkü sahada iki kutuplu bir sıkışma vardı. Esenyurt ‘ta son anda adaylığımızı açıkladık ve biz adaylığımızı açıklarken, Esenyurt ‘ta önce partimiz üzerinde ve bizim üzerimize bazı oyunlar oynamak istediler. Bizim önümüzü kesmekle, sahaya inmemizi engellemek adına bir hazırlık yaptılar. Parti içindeki arkadaşlarımızdan grup kurup istifalara zorladılar. Bununla alakalı bizim sahaya inmemizi ve psikolojimizi bozup saha da çalışmamızı engelleyeceklerini düşünüyorlardı. Ama yanıldılar ve çok kısa zaman içerisinde hem İlçe başkanlığı düzeyindeki hazırlıkları tamamladık. Hem de belediye meclis üyesi listemizi hazırladık. Son 5 gün içerisinde seçim kampanyasındaki pankart, slogan, araç-gereç ve tüm ekipmanlarımız ile çok hızlıca sahaya indik. Bizden şunu bekliyorlardı. Muharrem Yıldız panikleyecek ve alana giremeyecek. İlçe yönetimi de kalmadı arkasında; Bunlar toparlanana kadar zaten seçimin yarısı olur diye düşünüyorlardı. Tabi öyle olmadı. Sahalara gümbür gümbür girerken, birilerine de korku saldık. Bundan korkusu olan arkadaşlar ilk yaptıkları operasyonla yetmemiş gibi Esenyurt'taki KAI’li (Kars-Ardahan-Iğdır) hemşirelerimizi ilçe dışından getirerek, Esenyurt ‘ta olmamalarına rağmen ilçede kahvaltı toplantıları düzenlediler. CHP-DEM adayını destekleyici açıklamalarda bulundular. Ama Esenyurtlar buna itiraz etti. CHP'liler buna itiraz etti ve dediler ki siz buralı değilsiniz. Esenyurt ‘ta bir gününüz bile geçmemiş ve Esenyurtlar üzerinden ne hak belirlemeye, nede tavır belirlemeye hakkınızda yok haddiniz de yok. Ekrem İmamoğlu ve ekibinin hamlesini boşa çıkarttık ve oyununu tekrar bozduk’’ dedi.

 

‘İMAMOĞLU KIRMIZI KART GÖRECEK’

 

Sözlerine devam eden Yıldız, ‘’Sayın Ekrem İmamoğlu 3‘ncü hamle olarak sahada, alanda CHP’li, Alevi kökenli, Kars Ardahan Iğdırlı olarak baktığınız zaman, insanların bize akın akın gelmesinden rahatsız olarak bir şey daha yaptılar. Türkiye'nin başka neresinde var bilmiyorum ama Esenyurt ‘ta devasa bir seçim üssü kurdu. Seçim koordinasyon merkezleri kurdu. Sanki biz mevcut adaylarla değil ilçe dışındaki adaylarla yaşıyoruz. Nereye bakarsanız pankartlar dolu, nereye bakarsanız yüzlerce araç ve sahaya da yüzlerce insanı indirmiş. Esenyurt ‘ta bölgeye, sahaya üs kurmuş. Ama ‘korkunun ecele faydası yok’ derler ya, ne yaparsa yapsın ne ederse etsin. Bizlere hangi oyunları oynarsa oynasın. Esenyurtlar İYİ Parti ve Muharrem Yıldız ile birlikte iktidara yürümek istiyor. Esenyurtlular İmamoğlu’na kırmızı kart göstererek ders vermek istiyor. Herkes birbiriyle ittifak yaptı. Biz hemşirelerimizin sağına-soluna bakmadan, ideolojik yapısına görüşüne bakmadan herkesi kucaklayabilecek bir kadroyla yola çıktık. İnançların tamamını, siyasi düşüncelerin tamamını bölgesel olarak da Esenyurt ‘ta yaşayan doğulusu, batılısı, Egelisi, kuzeylisi, Trakyalısı el ele verdik. Biz Esenyurt ittifakını kurduk. Bu ittifakı oluştururken, bizim Esenyurtlar olarak bir kırmızıçizgimiz vardı. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olacak, Cumhuriyet ile meselesi olmayacak, vatanın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağa ve milletimiz ile meselesi olmayan, kim varsa herkes ile yola çıkacağız, herkes ile kucaklaşacağız. Biz Esenyurt ittifakını böyle kurmuş olduk. Bu ittifakımızdan dolayı da daha 10 gün olmuş sahaya ineli, insanlarımızın akın akın gelmesi, bizi güzel karşılamasını gördük.

 

‘ESENYURT EVİMİZ, EVİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ’

 

Sayın genel başkanım, ulusal basın ve yerel basın dışında, insanların kendi aralarında fısıltı gazetesi var. Bununla her evde, her sokakta, her mahallede inanın bizi konuşuyorlar.

Esenyurtlu, Esenyurt'u bilen ayrıştırmayan, ayrıştırma dilini kullanmadan, kardeşçe bir Esenyurt'u yönetmek isteyen biri var. İsmi de Muharrem Yıldız ona destek olacağız. Ona gidelim, onunla görüşelim diye insanlar bize haber gönderiyor.

 

Biz burada sizin aracılığınız ile bütün hemşerilerimize diyoruz ki!  ‘Esenyurt bizim evimiz ve evimize sahip çıkmak zorundayız. Esenyurt ‘ta mülteci sorunu, terör sorunu, eroin esrar sorunu, ulaşım ve buna benzer birçok sıkıntılarımız var. Güvenlik açısından çocuklarımız sokağa çıkamaz hale gelmiş. Bunları temizlemek üzere, Esenyurtlara söz verdim.

Esenyurt’u beş yıl öncesine kadar beton mezarlığı haline getirdiler. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın, insanlarımızın parklarına kadar işgal ettiler. Çocuklarımızın oyun alanlarını bile ellerinden aldılar. Baktığımızda CHP'nin hizmet edemeyen, beceriksiz bir tembel yapısını gördük.

Şimdi buradan baktığımız zaman diyoruz ki! Kıymetli Esenyurtlular, AK Parti'yi denediniz, CHP'yi denediniz, denenmeyen buranın çamurunu, yolu, suyu olmadığı dönemleri yaşamış ve özellikle Esenyurt ‘ta 86 yılından bu tarafa bu kentin her kademesinde görev almış, halkın içinden, halkı tanıyan sokaktaki sadece esnafı değil o mahalledeki yaşayan, insanın kültürünü, örf adetlerini bilen bir Muharrem Yıldız var. Denenmeyen biz kaldık. O zaman sıraysa, bizim sıramız geldi. Herkese bir şans verildi ya o zaman bizim şansımızı da artık Esenyurt'ta teslim edin.’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

‘İBB’DE BENİ ESENYURT’TA MUHARREM BAŞKANI’

 

İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu programda söz alarak;

‘’ Bugün Esenyurt ‘ta hep beraberiz. Az önce ilçe belediye başkan adayımız Muharrem Başkan kendisini ifade etti. Biz bir karar verdik ve bu kararı verdikten sonra, Türkiye'de 81 ilde bine yakın ilçede belediye başkan adayları çıkarttık. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz ve projelerimizden bahsediyoruz. Ben çok farklı mecralarda uzun uzun, detaylı bir şekilde İstanbul'a dair projelerimizden bahsettim. 28 başlığımız var, ama 4 başlığı çok önemsiyoruz. Bunlardan bir tanesi kentsel dönüşüm ve deprem Esenyurt'un ana problemlerinden bir tanesidir. İmar sıkıntısı var. İkincisi ulaşım ve ulaşımın altında da trafik otopark sıkıntısı var. Üçüncü konu bugünkü genel başkanımız da hem Avcılar'da hem Küçükçekmece'de yaptığımız saha çalışmalarında belki en az 10 tane emekli ile karşılaştı. Ülkemiz ekonomik durumdan kaynaklanan, sosyal belediyeciliği her alanda öne çıkartması gereken bir ortam var. En fazla önem verdiğimiz konu hem emeklilerimize hem öğrencilerimize, milletimizin derdini çözecek sosyal belediyeciliktir. Esenyurt'un en büyük yaralarından biri düzensiz göçtür. İstanbul'da beni Esenyurt ‘ta da Muharrem başkanı en güçlü şekilde ayakta tutacak diyorum’’ dedi.

 

AKŞENER, ‘’DEMEKKİ ÇOK DOĞRU BİR İŞ YAPMIŞIZ’’

 

Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu’nun da bulunduğu programda konuşan Akşener, şunları söyledi:
“Ramazan ayı mübarek olsun. Allah tuttuğumuz, tuttuğunuz oruçları inşallah mukaddes kılsın, kabul etsin, ettiğimiz duaları kabul etsin. Allah, ramazanın bereketinden hepimizi faydalandırsın. Ama yerel seçim var. Seçime gidiyoruz. Bu seçimlere giderken bir karar aldık. Aman Allah’ım. Hem candaş ta hem yoldaşta yani iki taraf medyada da söylenmedik hakaret, işitilmedik iftira kalmadı. Hür ve müstakil kararımızın bu kadar rahatsız ettiği bir Türkiye’de demek ki çok doğru bir iş yapmışız’’ dedi.



"NE ESENYURT’MUŞ BE KARDEŞİM"

Sözlerine devam eden, ‘’Ülkemize karşı çok iyi bir iş yapmışız. Bize hakaret edenler, başkalarının gösterdiği adayların karşısında tek kelime etmediler. Ne mutlu ki İstanbul’da ve Türkiye’de, ilçelerimizde hemen hemen her parti kendi adayını göstermek durumunda kaldı. Esenyurt’un bir özelliği var. Esenyurt ‘ta DEM’leniliyor. Ne Esenyurt ’muş be kardeşim. Yolda gelirken şaka olsun diye bir lokanta ya da kafenin üstüne ‘Esencılıs’ yazmışlar. Bunun anlamı ne? Aşırı derecede sığınmacının yer aldığı bir ilçemiz olması. Aşırı derecede düzensiz göçün yer aldığı, yığıldığı bir ilçemiz olması ve bunun getirdiği güvenlik sorununun, bunun getirdiği gençlerimiz arasındaki uyuşturucu sorununun had safhada oluşu, betonlaşmanın had safhada oluşu.

"YAMUK YAPTIKLARI ZAMAN KULAKLARINI KOPARACAĞIZ"
Muharrem kardeşime oy istiyorum. Aynı zamanda Buğra Kavuncu’ya oy istiyorum Büyükşehirde. Bunun neticesinde göreceksiniz şu sözü. Her ikisi de çalmayacak, çaldırmayacak. Zaten yaparsanız koparırım kulaklarınızı. Çünkü kefalet koyuyorsun, yamuk çıkıyor kardeşim. Sonradan öğreniyorsun, getiriyorlar, bir bakıyorsun, neler yapılmış? Onun için bundan sonra hür ve müstakil, başkasının önerdiği hiç kimsenin arkasında durmayacağız. Kendi partililerimiz, kendi kardeşlerimizin arkasında duracağız. Yamuk yaptıkları zaman da kulaklarını koparacağız. Şimdi seçmenden istediğim şudur. Çalmayacak, çaldırmayacak, senin derdini dinleyecek, lügatlı lügatlı konuşmayacak, sosyal belediyecilik yapacak, İstanbul’a hizmet edecek belediye başkan adaylarımıza oy vereceksiniz. İki tarafın da kulağını hadi koparmayın onlarınkini, morartacaksınız.”

ETİKETLER : İYİ Parti Meral Akşener Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SEÇİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para