İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrencileri “Atma Fark Et” Projesiyle “İzmaritler Kutulara” Dedi

Yere atılan bir sigara izmariti 1000 litre suyun kirlenmesine sebep oluyor
Bu haber 2024-05-17 07:23:09 eklenmiş ve 395 kez görüntülenmiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay yürütücüsü olduğu Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında, proje çıktılarının değerlendirme ve konu hakkında öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmak amaçlı yapılan organizasyonda, Avcılar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Çevre Mühendisi Özcan Şahingözlü, İstanbul Gelişim Üniversitesi İklim Elçisi Burcu Şahingözlü, İstanbul Gelişim Üniversitesi Çevre ve Ekoloji Kulübü Başkanı Süeda Sıla Sorver davetli konuşmacı olarak yer aldı. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören, projenin farkındalık seminer organizasyonu ise Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri Fatih Murat Sezgin, Buse Yılmaz, Duygu Avcı, Gülse Çekiç, Edanur Büyükbaş ve Ebrar Taşdemir tarafından gerçekleştirildi.

 

Projede temiz ve yaşanılabilir gelecek için sigara izmaritinin çevreye verdikleri zararlar konusunda farkındalık kazandırılması amaçlandı. Bu kapsamda İGÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri örneklem grubu üzerinde gerçekleştirilen anket çalışması, sigara izmaritlerinin çevreye verdiği zararlar konusunda farkındalık sahibi olmadığını, ancak öğrenmeye istekli olduklarını yansıtıyor. Elde edilen veriler kapsamında dikkatleri çeken bir diğer bulgu ise sigara izmaritlerini atmak için özel alanlar olmaması nedeniyle yerlere atıldığı bilgisinin öğrenciler tarafından verilmesi.

 

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleşen farkındalık semineri kapsamında davetli konuşmacı olarak yer alan Özcan Şahingözlü tarafından, geri dönüştürülebilir olmaması nedeniyle yerlere atılan sigara izmaritlerinin şehrin atık sularına karışmasının ciddi çevre sorunlarına neden olduğu altı çizilirken diğer taraftan yere atılan bir sigara izmaritinin 1000 litre suyun kirlenmesine sebep olduğunun söylenmesi, konunun önemine yönelik dikkatleri çekti. Bu bağlamda “Atma Fark Et” projesinin mutlaka sürdürülmesi gerekli olduğunu belirten Şahingözlü “Biz ekibimizle “Atma Fark Et” projesinin çok daha geniş kitlelere yayılabilmesi için İGÜ’lü öğrencilerin her zaman yanındayız” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Projeninin diğer davetli konuşmacıları İGÜ İklim Elçisi Burcu Şahingözlü ve İGÜ Çevre ve Ekoloji Kulübü Başkanı Süeda Sıla Sorver ise, çevre kirliliğinin önemli nedenlerinden biri olan sigara izmaritlerinin çevreye verdiği zararları azaltmaya değinildiği organizasyonda, araştırmaların önemine dikkat çekerek, yapılan proje kapsamında gerçekleştirilen anket çalışmasında öğrencilerin vermiş oldukları cevapların son derece önemli olduğunu ve bu seslere kulak verilmesi gerekliliğinin altı çizildi.

 

Seminerin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay tarafından yürütücüsü olduğu proje kapsamında yapılan anket çalışmasının sonuçlarının İGÜ üst yönetimi tarafından dikkatle ele alındığı belirtilerek "Atma Fark Et" sloganıyla harekete geçerken bu süreçte ekibe vermiş oldukları gerçek desteklerden dolayı İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’e ve İGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan’a proje ekibi adına teşekkürler iletildi. Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay “Proje kapsamında İGÜ’nün üç farklı kampüsüne sadece sigara izmaritlerinin atılabileceği kutuların yerleştirilmesini Avcılar Belediye’sinin destekleri ile sağladık. Bu henüz başlangıç, projenin çok daha geniş alanlara yayılması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” cümleleri ile İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin en önemli paydaşları arasında yer alan Avcılar Belediye’si ile birlikte projeler geliştirmenin gelecek nesillere güzel bir Dünya bırakmak adına çok değerli olduğunun altı çizilerek davetlilere teşekkür plaketleri takdim edildi.   14/05/2024

ETİKETLER : sigara izmariti su kirliliği İGÜ Atma Fark Et proje
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para