KÖPRÜ VE TÜNEL ÜCRETLERİ ARTTI, VATANDAŞ İSYANDA

Köprü ve tünel geçiş ücretlerine yeni zam gelmesi vatandaşları çileden çıkardı. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar: "Her gün bu yolları kullanmak zorundayız, zam üstüne zam geliyor, geçim giderek zorlaşıyor" diyerek adeta sopa gösterdi.
Bu haber 2026-06-17 14:56:22 eklenmiş ve 2309 kez görüntülenmiştir.

Haber : Tevfik Bozdağ

ZAMLAR İNSANI MEMMUN ETMİYOR

 

Köprü ve tünel geçiş ücretlerine gelen zamların memnun etmediğini ifade eden Cemal Songül isimli vatandaş şunları söyledi:'' Mesela günde sabah akşam gelip geçersen, çalışıyorsan... Şu anda çalışmanın aldığın maddi oranı, aldığın maaşa bakarsan yakıt parası, yol parası, tünel parası vs. ister istemez etkiler. Çünkü memnun değiliz yani fırsatçılık. Mecburen o otoyollardan geçmek zorundayız, Tünellerden geçmek zorundayız. Ulaşım için bu olması gerekenler ve bunu da bir şekilde ödüyoruz yani. İşler istemez. Yeterince adil olmadığı için'' dedi.

 

GEÇİŞ ÜCRETLERİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI

 

Devletin uyguladığı zam politikasına karşı yükümlülüğün zorunlu olduğunu dile getiren Beytullah Cankatar ''Şu anda devletin vermiş olduğu kararlara tabiyiz. Paramızı veriyoruz, geçiyoruz. Şu andaki pahalılıklardan bahsediyorsanız... Normal her tarafta krediler. Sonuçta bizim ülkemizde de bir şeyler olacak yani. Ama baktığın zaman, şu anda dünya üzerinde en az etkileri yok'' dedi.

 

HGS'DE SORUN YOK AMA BARİYER DE VAR

HGS/OGS konusunda bir sorun yaşamadığını ancak  bariyer konusunda tepkisini dile getiren Ertunç Eminoglu ise ''Herhangi bir sıkıntı yaşamadım, memnunum diyelim. Sıkıntı yaşamadım, bariyer var sadece. Bariyer nedir ya. Barbar otobanda hala bariyer var.bazı yerler direkt geçici ama bazı yerlerde de bariyer var hala. Gişe olduğu için de bariyer koymuşlar'' dedi.

 

 NORMAL ARAÇ BENİM İÇİN DAHA AVANTAJLI

Normal aracın ticari araca kıyasla daha kullanışlı olduğuna dikkat çeken Adem Emek :''Ben ticari araç kullanmadığım için normal araç kullanıyorum. Normal araçta da ben paralı yolları tercih ediyorum. Alternatif yollar zaten var. Ben şahsım olarak ben paralı yolu tercih ediyorum. Alternatif yolla da gitmek isteyenler gitsin. Ama ben paralı yolu tercih ediyorum. Ticari araç değil ama hususi araç. Ticari araçları bilmiyorum.' 'dedi.

 

KÖPRÜ VE TÜNELLERİN ÖZEL ŞİKRETLERİN DEVREDİLMESİ ÇOK YANLIŞ

 

Köprü ve tünellerin özel şirketlere devredilmesini mantıken  doğru olmadığını dile getiren Yakup Kaykaç şu ifadeleri kullandı. ''Yani bu köprü/tünel ilişkisi konusunda bazıları doğru, bazıları yanlış buluyorum o şekilde. Ne gibi mesela? Yani çok yüksek maliyetlerde olabilir, devleti zorlayacaksa, onu yapması zorsa hani devlet bitirilemeyecekse, özel şirketle anlaşma yapılabilir. Ama hani çok basit, bazı köprülerde de hani devletin kendisinin yapabilmesi gerektiğini düşünüyorum ''dedi.

 

DEVLET GEÇİŞ ÜCRETLERİNE DÜZENLEME YAPMALI

 

Geçiş ücretlerindeki dengenin sağlanmasını işaret eden Bahattin Adanır şunları söyledi: ''Geçiş ücreti olsa bile çok düşük olmalı örnek veriyorum 100 liraysa  15 lira falan olmalı fakat bu duruma çözüm bulunur mu tartışılır bir konu'' şeklinde konuştu.

 

KÖPRÜ VE TÜNEL ETKİSİNİN ENFLASYON VEYA GEÇİM SIKINTISI İLE İLGİSİ YOK

 

Köprü ve tünel ücretlerindeki artışın enflasyona ya da geçim sıkıntısının ilgisi olmadığını söyleyen Muhammet Delici şunları söyledi: ''Köprü ve tünel ücretlerindeki artıştaki durum tam tersi. .Yani şöyle söyleyeyim, ben vatansever bir adamım. Çünkü köprü bu ülkenin köprüsü yani bizim köprümüz. Şimdi bu köprü bizim için yapıldı. Kimin yaptığı önemli değil. Bu köprüyü yapan kişi veya çaldı, çırptı, oradan yaptı, buradan yaptı deniliyor ya, satıldı. Kardeşim bu köprüyü yapan adam alıp çantaya koyup evine getirmeyecek. Biz kullanacağız. Çünkü bu bizim için yapılmış. Bu şimdi şöyle bir durum var. Karşıya geçmenin binbir türlü yolu var. Eee Avrasya var, feribot var. Yani hangisi uyuyorsa onunla geçin. Şimdi biz Hindistan'da da yaşamıyoruz. Burası Türkiye. Süper bir güç yolunda ilerliyoruz. Bence etkisi yok. Eğer bu devlete gidiyorsa, bu devlet bir şeyler yapabiliyorsa bu paraya, bence yani 100 liraysa 200 lira alsınlar. Bence az bile yani. Çünkü herkesin elinde böyle atıp tutan eee devlet battı, bitti, öldük, gömüldük diyenlerin hepsinin elinde iphone var.''.dedi

 

GEÇİŞ ÜCRETİ GELİR DÜZEYİNE GÖRE FARKLILAŞTIRILMIŞ DURUMDA

 

Geçiş ücreti uygulamasının kişinin gelir durumuna göre belirlenmesinin gerektiğine değinen Ali Önder: ''Diyelim ki asgari ücretlinin  %7 veya 2'si bu durumdan yararlanmalı.. Hani asgari ücret babında, eee, köprüler de ona göre. Çünkü insanlar çoğu asgari ücretle geçiniyor ve şimdi karşıya oyu bu vesaire bu şekilde olduğu zaman da yani ona göre de bu şey düzenlenmesi gerekir yani zaten köprüler olsun, geçişler olsun, otobanlar olsun' 'ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : KÖPRÜ VE TÜNEL ÜCRETLERİ ARTTI Haber Tevfik Bozdağ HGS BARİYER
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer İnşaat- yaşamalanları haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para