AVCILAR’DA LOGAR KAPAKLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

AK Parti Grup Sözcüsü ve İBB Meclis Üyesi Sadık Pehlivan, Avcılar’da yerinden çıkan logar kapaklarının oluşturduğu tehlikelere dikkat çekerek önlem alınmasını istedi.
Bu haber 2026-10-06 09:35:58 eklenmiş ve 135 kez görüntülenmiştir.

Avcılar Belediyesi Meclis toplantısında, yerinden çıkan ve can güvenliği açısından risk oluşturan logar kapakları gündeme taşındı. AK Parti Grup Sözcüsü, aynı zamanda İBB ve Avcılar Belediye Meclis Üyesi Sadık Pehlivan, konuya ilişkin yazılı ve sözlü soru önergesi verdi.

 

Pehlivan’ın önergesi, görüşülmek üzere oy birliğiyle Başkanlık Makamına havale edildi. Önergenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine de taşınması bekleniyor.

 

76 YAŞINDAKİ VATANDAŞ YARALANDI

 

Pehlivan, önergesinde 30 Eylül 2026 tarihinde Gümüşpala Mahallesi Zarif Sokak’ta meydana gelen olaya dikkat çekti. Yerinden çıktığı belirtilen logar kapağı nedeniyle 76 yaşındaki bir vatandaşın düşerek yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

 

Basına yansıyan haberlerde, mahalle sakinlerinin söz konusu logar kapağının daha önce de yerinden çıktığını ve durumun ilgili mercilere bildirildiğini belirttiğini aktaran Pehlivan, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

 

“AYNI ÖNERGEYİ İBB’DE DE GÜNDEME GETİRECEĞİM”

 

Pehlivan, mecliste yaptığı konuşmada, Zarif Sokak’ta yaşanan olayla ilgili soru önergesi verdiğini belirterek, Cuma gününe kadar Başkanlık Makamından yeterli yanıt alamaması durumunda aynı önergeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde de gündeme getireceğini ifade etti.

 

BELEDİYEYE 7 SORU YÖNELTTİ

 

Pehlivan’ın Başkanlık Makamına sunduğu önergede şu sorular yer aldı:

 

1-      Kazanın meydana geldiği Zarif Sokak’taki olay hangi kurum veya kuruluşun sorumluluğundadır?

2-      Söz konusu logar kapağıyla ilgili belediyeye daha önce herhangi bir şikayet, ihbar veya başvuru yapılmış mıdır? Yapılmışsa tarihleri ve bu başvurular kapsamında yapılan işlemler nelerdir?

3-      Basına yansıyan, ağır tonajlı hafriyat damperli kamyonların geçişleri nedeniyle logar kapağının daha önce de yerinden çıktığı yönündeki bilgiler doğru mudur? Belediyenin bu konuda herhangi bir tespiti bulunmakta mıdır?

4-      Zarif Sokak ve çevresinde kullanılan ağır tonajlı araçların yol, kaldırım, logar ve diğer altyapı unsurlarına verdiği zararlar belediye tarafından denetlenmekte midir?

5-      Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangi eksiklikler tespit edilmiş ve hangi tedbirler alınmıştır?

6-      Avcılar genelinde açık, kırık, yerinden çıkmış veya can güvenliği açısından risk oluşturan logar kapaklarının tespitine yönelik kaç denetim yapılmıştır?

7-      Benzer kazaların tekrar yaşanmaması amacıyla Avcılar genelinde acil logar kapağı denetimi yapılacak mıdır?

 

Pehlivan, yönelttiği soruların Başkanlık Makamınca sözlü ve yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.

ETİKETLER : logar kapagı tehlike avcılar ak parti sadık pehlivan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer İnşaat- yaşamalanları haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para