Seyfullah Aydın’la Avcılar’ı konuştuk

CHP Avcılar İlçe Örgütünün ağabeylerinden, eski Belediye Meclis Üyesi, Seyfullah Aydın, Belediyedeki mali durum, CHP İlçe Başkanlık seçimi, Kent Konsey’i ve İstanbul gündemli gazetemize açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2017-10-25 15:47:30 eklenmiş ve 2879 kez görüntülenmiştir.

Seyfullah Aydın’la Avcılar’ı konuştuk

CHP Avcılar İlçe Örgütünün ağabeylerinden, eski Belediye Meclis Üyesi, Seyfullah Aydın, Belediyedeki mali durum, CHP İlçe Başkanlık seçimi, Kent Konsey’i ve İstanbul gündemli gazetemize açıklamalarda bulundu.

Geçmiş dönemlerde CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı ve Avcılar Kent Konseyi Başkanlığı da yapmış olan Seyfullah Aydın, birikimlerinden yola çıkarak bugünü değerlendirdi.

Belediyenin Mali Durumu düzelecek

Avcılar Belediyesi son günlerde neden bu kadar gündem oldu sorusuna Aydın, Belediyeni Mali gelirleri geçen döneme oran % 60 artmıştır. 130 milyon olan mali gelir bu gün 210 Milyon olmuştur. Doğal olarak bu gelire denk düşecek bir bütçe yapılır, öylede oldu. Fakat İller Bankası şimdiye kadar görülmemiş bir uygulamayı devreye soktu; Belediyelerin kurumlara olan burcunu düştükten sonra ödeme yapınca bütçe açık verdi. İller Bankası bu uygulamayı bütün belediyelere uyguluyor mu onu bilmiyorum ama Avcılar Belediyesi bu sıkıntıyı kısa süre içinde aşacaktır” dedi.

“İller Bankasının kesintisi benim tahminime  göre 40 Milyon’dur, bu ciddi bir rakamdır” didi.  Eski Belediye Meclis Üyesi Aydın “Büyükçekmece, Bakırköy, Ataşehir, Sarıyer, Beşiktaş ve Şişli Belediyelerinde de aynı sıkıntı olmuş fakat birkaç gayri menkullerini satarak bu krizi aşmışlardır. Avcılar Belediyesinin ise elinde yer olmadığından ödemelerde sıkıntı yaşadı. Belediye yeni planlama yaparak yani ek kaynak yaratmak suretiyle bu sıkıntıyı çözeceği düşüncesindeyim” dedi.

CHP’de Delege seçimlerine özgün irade yansıdı

Aydın ”CHP Avcılar İlçesinde Mahalle Delege seçimi alışıla gelmişin aksine örgüt bütün iradesini ortaya koyarak seçim yapmıştır. Yine ilk defa Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı partili seçmen üzerinde baskı kurmamış böylece özgür bir seçime vesile olmuşlardır. Bu delege yapısı ve İlçe Başkanını, Yönetimini ve İl Delegelerini yine kendi iradesiyle seçecektir buna inancım tamdır” dedi.

Kent Konseyi artık bir mekanı var

“Avcılar kent Konseyinin mazisi 20 yıla yaklaşmıştır. Geçen 15 yıl içinde Kent Konseyinin bir mekanı bir sekretaryası yada faaliyetlerini sürdüreceği bir ofisi tahsis edilmemişti” cümlelerinin altını çizen eski Kent Konseyi Başkanı Seyfullah Aydın yeni dönemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aydın “ Bu dönem Kent Konseyinin bir ofisi bir sekretaryası bir mekanı var. Kent Konseyi bu imkanları olumlu yönde kullanarak İlçemiz için faydalı faaliyetler üretme imkanına sahip oldu.

Ancak bir eletirim de var; kent Konseyinin yönetimi oluşurken çeşitlilik esas alınır yani her siyasi görüşten, her sivil toplum örgütünden, her meslek kuruluşundan ve devlet kurumlarının bir çoğundan temsilciler alınır. Ben bu çeşitliliği biraz az görüyorum. Şu anki başkan Mert Ali Ak hocamdan bunu dikkate almasını rica ediyorum” dedi.

CHP’li Belediyeler her seçimde çoğalıyor

2000’li yıllarda İstanbul’da CHP’li İlçe Belediye sayısı 4, bir sonraki seçimlerde 8, 2014 yılında ise 14’e çıktığını belirten eski CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Seyfullah Aydın gelecek seçimlerinden umutlu. Aydın “Geçmişten bu güne seçimler bakıldığı zaman AK Partili İlçe Belediyelerin hızla eridiğini CHP’nin ise sürekli yükselen bir trend’de olduğunu gözlemekteyiz. Bu istatistiklere göre 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyük Şehir Belediyesini kesinlikle CHP kazanacaktır” diyor.

ETİKETLER : seyfullah aydın avcılar kent konseyi mert ali ak chp iastanbul il ibb chp avcılar belediyesi mali
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para