Kars, Ardahan, Iğdır KAISİAD yemeğinde buluştu

Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği ( KAISİAD) 9. Geleneksel İftar yemeğini 26 Mayıs Pazar günü Başkan Orhan Gökçe ve Yönetim Kurulu tarafından DoubleTree by Hilton Hotel Avcılar İstanbul’da verdi.
Bu haber 2019-05-30 16:35:50 eklenmiş ve 5180 kez görüntülenmiştir.

KAISİAD İftar yemeği öncesi aynı yerde düzenlenen panelde “Sürdürülebilir Kentler için Sürdürülebilir Sivil Toplum Kuruluşları: Kars, Ardahan ve Iğdır Örneği” başlıklı Rektörler ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Toprak proje sunumu yaparak paneli başlattı. Çeşitli görüşlerin dile getirildiği panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Bingür Sönmez yaptı.

 

KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe davete ilgi göterip Türkiyenin dört bir ucından gelen etkin konuklara seslenerek ”Bizi bugün yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime tek tek teşekkür ediyorum. Bizler 2010 yılında kurulmuş Kars, Ardahan ve Iğdır’lı işadamlarını biraraya toplamayı amaçlayan İstanbul gibi bir metropolde doğduğumuz topraklara ahde ve vefa olarak birşeyler yapma çapası içerisindeyiz. Kars, Ardahan ve Iğdır’a iki yıl öncesine kadar 3500 öğrencimize giyim, kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Bölgemizde bir çok okulun tadilanı yaptık.Son olarak 1 yıl önce bölgemizde 90 engeli vatandaşımıza Akülü araba Kars, Ardahan, Iğdır’a götürüp teslim ettik. İstanbul’da bir çok önemli etkinlik gerçekleştirdik. ilki 2016 yılında olmak üzere son 3 yılda Bölge derneklerimizinde desteği ile Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günleri etkinliği düzenledik. Bu etkinliklerimiz çok sayıda ulusal medyada geniş yer aldı” dedi.

 

 

 

KAISİAD Geleneksel İftar yemeğine Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Prof. Dr. Metin Toprak, Prof. Dr. Bingür Sönmez,  Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan, Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Ergüder Şimdi, Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çiftçi, Kocaeli Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Meşaik Karakuş, Ardahan Eğitim Derneği Başkanı Celil Ünlü, Hanak dernek Başkanı Sıtkı Dursun, KAI Beylikdüzü Dernek Başkanı Gürsel İlgüz, Kars Dernek Başkanı Burçay Yıldız, Avcılar Kars Dernek Başkanı Yücel Taşcı, Ak Parti Esenyurt ilçe Başkanı Yasir Çelik, MHP Kars il Başkanı, MHP Ardahan İl Başkanı Siyasetçiler Naif Alibeyoğlu, Çetin Çapan, Oruç Oymak, Güngören Iğdır Dernek Başkanı Öztürk Altıntaç, Esenyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Kuzgun, Seyfullah Türksoy, Abdulhadi Akmugan, Sanatçılar Murat Aydın, Murat Zorba, Mine Kuş, Burhan Yıldırım, Recep Ergül, Meryem Kızılırmak, Sinama yönetmeni Reis Çelik ve çok sayıda STK Başkanı katıldı.

 

KAISİAD’dan PANEL

Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş adamları Derneği (KAISİAD) tarafından düzenlenen ”Sürdürülebilir Kentlere Sivil Toplum Dokunuşu” panelinde; Kars, Ardahan ve Iğdır Örneği” başlıklı Rektörler ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Toprak proje sunumu yaparak paneli başlattı. Çeşitli görüşlerin dile getirildiği panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Bingür Sönmez yaptı. Panele çok sayıda siyasi katılım sağladı.

“yöremiz için tersine beyin göçünün sembolüdür”

Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Üniversiteler, yöremiz için tersine beyin göçünün sembolüdür. Bütün sivil toplum kuruluşlarının üniversiteleri destekleyici projeler yapmaları yöre yararına olacaktır” dedi.

 

“DAHA YAŞANABİLİR BİR ARDAHAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ardahan Üniversitesi olarak daha yaşanabilir bir Ardahan için çalıştıklarını ifade eden Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, “Şehrin kalkınma dinamikleri olan hayvancılık, turizm, kaz, arıcılık, büyükbaş hayvancılık ve dış ticaret konularında projeler yapıyoruz. Göçün önlenmesi ve yerinde istihdam konusunda özellikle gençlerimize yöneliyoruz. Tarım ve hayvancılık bilimleri araştırma enstitüsünün kurulması için başvuruyu yapmış bulunmaktayız. Ayrıca Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfının kuruluş aşamasını tamamladık” dedi.

 

“ÜÇ TEMEL BOYUTUYLA ELE ALINMAK ZORUNDADIR”

Sürdürülebilir kentleşme, ekonomik, sosyal, kültürel ve kurumsal yapılarda kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesinin amaçlanması gerektiğini söyleyen Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “Bu, üç temel boyutuyla ele alınmak zorundadır: Ekoloji, ekonomi ve eşitlik. Özellikle toplumsal karar alma süreçlerinde bütün kesimlere fırsat ve fayda sağlama mekanizmaları geliştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

“IĞDIR MARKASINI GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Iğdır’da olan STK’larla yakın işbirliği içinde olduklarını söyleyen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Üniversitede 30 civarında öğrenci kulübü aktif olarak çalışıyor. Iğdır markasını geliştirmeye çalışıyoruz. Iğdır kayısısına coğrafi işaret aldık. Kayısı ve elmayı güneş enerjisi ile kurutarak Almanya’ya ihraç ediyoruz. İlde üretim faaliyetlerini artırıcı projelere yönelerek beyin göçünü önlemeyi amaçlıyoruz. Akademisyenler ile sanayici kesimi OSB’de ayda bir kez buluşmakta ve ortak çalışmalar yürütülmektedir”

ETİKETLER : KAISİAD Geleneksel İftar yemeğine Ardahan Orhan Atalay HDP Iğdır Milletvekil Habip Eksik Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca Şişli Belediye Muammer Keskin Prof. Dr Metin Toprak Prof. Dr Bingür Sönmez Ardahan Üniver
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
CUMHURBAŞKANI KİM SEÇİLİR
Seri İlanlar
Gazete Avcılar
© Copyright 2013 DKM Tasarım. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
gazete avcılar
gazete avcılar
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
LİNG
Hava Durumu
ilkbir hizlipro Dolar kaç para